A Kivonat Rendszer (továbbiakban: KR) komplett megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a kivonatok készítésével kapcsolatos összes manuális munkavégzés minimálisra csökkenjen és az elvárásoknak megfelelően, minden igényt kielégítsen.

A „KR” moduláris felépítésű, ahol a tagolás jelenti a funkcionális elkülönülést a meghatározott felhasználói csoportok szerint (pl. központi SDA, központi USER, fióki SDA, fióki USER, fióki KC-s, CCC user, CBO user, stb. ), másrészt jelenti ennek számítástechnikai megvalósítását, ami a modulok elkülönített kezelését biztosítja.

A modulok önállóak, működtetésük független a többi modul meglététől, illetve használatától. Kiemelt modul, - a központi modul, amely nélkül a Rendszer nem működhet. A központi modul foglalja magába azokat a számítástechnikai, és egyben banki funkciókat, amelyekre az egyéb modulok tevékenységei alapozhatóak, vagy visszavezethetőek.

Egységes felülete által könnyen elsajátítható (felhasználóbarát), és az alkalmazott technológiának köszönhetően folyamatos működést (7/24), rugalmas paraméterezhetőséget és egyszerű adminisztrációt biztosít. Eszköztára könnyen érthető formában vezet végig a folyamatokon és a dialógokon is gyors, egyszerű mozgást biztosít a Felhasználóknak.

A Kivonat Rendszer alkalmas, az Ügyfelek részére folyószámla kivonatok, lekötött betét kivonatok, hitelkártya kivonatok és a kapcsolódó szolgáltatásoknak megfelelő költségszámlák (együttesen: kivonatok) előállítására, valamint azok tárolására (archiválására), lekérdezésére és pótlására, és amely az alábbi funkciókkal egészül ki.

Központban:

  • Központi, és Callcenter modul.
  • A nyomtató Cég számára, a nagymennyiségű kivonatok előállításához, és postázásához szükséges XML fájlok elkészítése, továbbítása.
  • Az E-mailben küldendő kivonatok elkészítése, és továbbítása.
  • Ügyfelek részére CD-re felírandó kivonatok generálása.
  • A kivonatpótlások darabszámainak tárolása, kimutatások, statisztikák készítése, pótlási díjtételek feladása a központi rendszernek.

Fiókokban:

  • A fiókban maradó kivonat adatok fiókonkénti exportálása, valamint fiókonkénti importálása, nyomtatása.
  • Aktuális kivonatok, valamint a korábbi kivonatok keresése, lekérdezése, valamint központból történő pótlása és  azok darabszámainak adminisztrálása.

Platform

Hardver: UNIX alapú szerver (adatbázis szerver)
Operációs rendszer: Microsoft Windows
Adatbázis kezelő: Relációs adatbázis technológia, SQL
Fejlesztő eszköz: Delphi

Banki referencia

Erste Bank Hungary Nyrt.